Bingo har gjort mycket för bowlingklubbar

Bingo har under åren bidragit mycket till olika bowlingklubbar både i form av spel i bingohallar men också genom försäljning av bingolotter. Numera sker det det mesta bingospel online och bidrar tyvärr inte så mycket till olika föreningar.

bingolotto

På samma sätt som vi svenskar förknippar keno med Gotland förknippar vi bingo med bingolotto. Det klassiska gamla spelet som från början leddes av Loket var ett av Sveriges populäraste program på 90-talet. Det sägs att Loket själv gjorde en av historiens sämsta affärer när han blev utnämnd som programledare för bingolotto. Han fick välja mellan att få en riktigt bra fast lön eller att få 50 öre per lott som såldes. Han trodde inte stenhårt på programmet så han valde den säkra, fasta lönen. Det skulle han inte gjort då man faktiskt sålde flera miljoner lotter till varje program.

Olika sorters bingo

Det finns flera olika varianter av bingo numer. Vissa former av bingo spelas med 90 bollar och vissa spelas med 75. På många ställen har de också flera olika vinster. Man kan alltså vinna på fler sätt än bara genom en horisontell rad.

Oftast kan man vinna flera gånger på samma bricka. Dels genom en horisontell rad, sen genom två horisontella rader och sedan när alla nummer på hela delen av brickan är kryssade. Ibland vinner man om man har fått ett mönster i form av ett L och ibland om man har ett mönster i form av ett X.

I amerikanska former av bingo brukar rutan i mitten vara blank vilket innebär att den redan är ikryssad. Man får alltså lite hjälp på traven. När man spelar bingo online så brukar det finnas en tabell med förutbestämda vinster. Med andra ord hur många bollar som får dras för att man ska vinna. Är det en bricka med 75 nummer brukar man få den minsta möjliga vinsten om man får bingo efter ungefär 30 bollar medan storvinsten vinns om man får bingo efter ungefär 5-8 bollar har dragits.

Bingo jackpot

Många olika sajter erbjuder en progressiv jackpot på sina bingospel. Det går till så att en liten del av varje insats läggs i en stor pott som man sedan kan vinna. Oftast är målet här att få en full house innan ett visst antal bollar har dragits. En full house innebär att en hel sektion av brickan är ikryssad. Om man lyckas med detta inom ett visst antal bollar som sajten satt som gräns vinner man den progressiva jackpotten som ibland kan nå extremt höga höjder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *